Başarılı Dj Utku Kayır’la keyifli röportaj !

utku1-Öncelikle Sizleri Tanımayanlar İçin Kendinizden Biraz Bahseder Misiniz ?

Merhaba , ben utku kayır
07.05.1983 muğla doğumluyum.

2-Müzik sektöründe kaç yılı geride bıraktınız?

Yaklasık 17 yıl oldu diyebilirm.

3-DJ’lik yapmaya nasıl ve ne zaman başladınız ?

Babamın piyanist olşunundan dolayı olsa gerek müzik bana doğuştan gelen bir yetenek diyebilirm..çoçukluktan beri müzik aletleri ile zamanım geçti..profosyonel Dj lik hayatıma marmaris barlar sokağında 2000 yılında başladım.burada 8 yıl çalıştıktan sonra bodrum barlar sokağı , sonrasında yalıkavak
Ve türkbükünde bazı belli yerlerde resident dj olarak müzik yaptım.

4-2014 senesi sizin açınızdan nasıl geçti ?

Bu sene kadar hareketli geçmedi. Klasik sabit bir mekan sabit bir maaş.ama bu sene ekstra işler ile daha hareket geldi diyebilirm.

5-Bir müzik aleti çalıyor musunuz?

Piyano az da olsa çalabiliyorum.
Diğer battery gibi aletleri çalabiliyorum.

6-Dünya çapında kendinize örnek aldığımız dj varmı hangi özelliğinden dolayı ?

Roger Sanhcez .. eski jenerasyon olarak house müziğin benim için ilahıdır.
Yapmış olduğu sound tek kelimeyle geçerli .

7-Ülkemizde iyi dj ve produktorlerde yok değil. Fakat uluslar arası alanlarda sizleri fazla göremiyoruz nedeni sizce nedir ?

Türkiyede tek sıkıntı bir laf çıktı. .. herkes dj oldu diye… dogru ama inanın dünya geneline bakarsanız bu ülkede aslında çok az. Çünki holanda – amerika- ispanya gibi ülkelerde ilkokulda eğitim almaya başlıyorlar.. siz düşünün oradaki dj çoklugunu …o yüzden fazlada hayıflanmamak gerek..herkes dj olsun sorun yok ama zaten başarılı olanları dinleyiçi kitlesi belirler..onlarıda diğerlerinden ayırır.. J Ülkedemizde başarılı insan çok.,Ama ülke insanı birbirine destek olmadığı sure boyunca dünya çapında türkiye’den biraz zor çıkar diye düşünüyorum. Zaten dünya müziğine yönlendiren 1-amerika 2 – Hollanda 3- ispanya
Oralardaki bilgi araştırma ayrıca label şirketlerinin başarılı producer dj leri desteklemesi de onları ayrı kılıyor.bu şekilde kendinizin becerisinide katarsak , dünyanın tanınmış dj leri producerleri olarak herkes tarafından tanınıyorsunuz.

8-Önümüzdeki günlerde müzik adına en çok yapmak istediğiniz şey nedir ?

Stüdyomu sıfırdan yeniliyorum. En kısa sürede yeni parçalara başlayaçağim.

9-Türkiye’de elektronik müziğin ilerleyişini nasıl görüyorsunuz?

Türkiyede elektronik müzik dinleniyor ama iş organizasyona gelinçe , organizatorler burun kıvırıyor.yok bu tutmaz bu iş olmaz diye. İnsanlarda bi çekinme hakim. Böyle de devam ettiği sürece biraz dünya genelinden bi 20 yıl geriden gelmekten öteye geçemiyoruz.çok ağir yürüyor.

10-Hangi Menajer ve yapımcı ile çalışmayı düşünüyorsunuz ?

Dj inin hakkını alan emeğine saygı gösteren her menajer ile çalışabilirim.
Çünki biz çaldığımız mekanlarda kendi özel parçalarımızı hatta beatportdan download ettiğimiz parçaları çalıyoruz. Bu yuksek kalite parçalar o geçeye özel oluyor , bizde bunları para ile satın alıyor , kendimize özel olan produksiyonlarımızı a katarak harmanlayıp o gece misafirlerin sıkılmaması , eğlenmesi için emek sarfediyoruz. Dolayısı ile bizim gibi profosyonel geçmişi belli produktör dj lerin emeklerinin hakkını kim daha iyi alır ise o menajer ile çalışmamız daha uygun oluyor.