Rus Profesör’den Ahşap Heykeller !

Rus Profesör'den Ahşap Heykeller ! 54 yaşında olan ve Rusya'da yaşayan Matematik Profesörü Sergei Bobkov'un ahşaptan heykelleri görenlerin adeta dudağını uçuklatıyor. Minnesota Üniversitesi’nde matematik profesörü olarak çalışmalarına devam eden Bobkov'un farklı bir alanda da ayrı bir yeteneği bulunuyor.Başarılı profesör yapmış olduğu ahşap hayvan heykelleriyle görenleri adeta büyülüyor. Genellikle yaban hayatı hayvanlarının heykellerini…

Skor Tablosu

Yılın Sanat Adamı - 8.3

8.3

Haber Puanı

User Rating: 5 ( 1 votes)

Artist Sergei Bobkov, 54, installs a sculpture of two life-sized martens made from cutting chips from the Siberian cedar at an exhibition of his works in a local school in the settlement of Kozhany, 207 km (129 miles) southwest of Krasnoyarsk, September 5, 2011. Bobkov, who received a patent on manufacturing art sculptures made of cutting chips, spent eight months creating the two martens, using about 150 thousand pieces of Siberian cedar. He has made a total of 15 life-size wooden sculptures of Siberian birds and animals. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA - Tags: SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY)

Rus Profesör’den Ahşap Heykeller !

54 yaşında olan ve Rusya’da yaşayan Matematik Profesörü Sergei Bobkov’un ahşaptan heykelleri görenlerin adeta dudağını uçuklatıyor. Minnesota Üniversitesi’nde matematik profesörü olarak çalışmalarına devam eden Bobkov’un farklı bir alanda da ayrı bir yeteneği bulunuyor.Başarılı profesör yapmış olduğu ahşap hayvan heykelleriyle görenleri adeta büyülüyor.

Genellikle yaban hayatı hayvanlarının heykellerini yapan Sergei Bobkov’un işi göründüğü kadar kolay değil.Heykel yapımına başlamadan önce heykelini yapacağı hayvanın anatomisi hakkında bir araştırma yapan Bobkov bu araştırmalar sonucunda çalışmalarına başlıyor.Yaptığı ahşap heykellere bir çok talip çıkan ve son olarak 17 Bin Dolar gibi uçuk bir rakam verilen Bobkov bu tekliflere ”Benim Sanatım Satılık Değil” diyerek cevap veriyor.

Bir birinden enteresan ve gerçekten yoğun bir işçilik ve emek ürünü olan heykeller görenleri adeta büyülüyor.