Genç Dj Emre Öztürk’le Röportaj Yaptık !

emreÖncelikle Sizleri Tanımayanlar İçin Kendinizden Biraz Bahseder Misiniz ?

Merhaba. Ben DJ Emre Öztürk 15.03.1993 Uşak doğumluyum. Açık öğretim fakultesi işletme bölümü öğrencisiyim Uşak’ta yaşıyorum müzik sektörü ile uğraşıyorum.

Müzik sektöründe kaç yılı geride bıraktınız?

Çok küçük yaşlardan itibaren müzik ile iç içeyim altı yıldır müzik ile uğraşıyorum tabi bunun son dört yılı para kazanmak çabalıyorum.

DJ’lik yapmaya nasıl ve ne zaman başladınız ?

Daha önce başka bir enstrüman çalarken popüler dans müziğine ilgi duymaya başladım. Uluslararası ülkelerde bu işin yetenek isteyen sıra dışı bir meslek olduğunu gördüm heves etmeye başladım güzel bir hobi edinmiştim tabi kendimi geliştirene kadar. Üç yıldır DJ’lik yapıyorum. Güzel bir meslek kendi müziğini kendi seçimini insanlara dinletmek dans ettirmek ve onlarla beraber dans etmek bunları uygulamak hayatımda değmez bir yer aldı.

2014 senesi sizin açınızdan nasıl geçti ?

Beklediğimden fazla etkinlik ve organizasyon teklifi aldım ve bir çok ünlü ile tanışma fırsatım olmuştu.

Bir müzik aleti çalıyormusunuz?

Evet. Gitar çalıyorum.

Dünya çapında kendinize örnek aldığımız dj varmı hangi özelliğinden dolayı ?

Bu soru bana sorulduğunda en rahat söyleyebileceğim isim bütün yetenekleri ile birlikte HARDWELL olur.

emre2Ülkemizde iyi dj ve produktorlerde yok değil. Fakat uluslar arası alanlarda sizleri fazla göremiyoruz nedeni sizce nedir ?

Bu iş biraz kültür ve eğlence anlayışına bağlı bir şey. İnsanlar size bakış açıları sadece çalıp gidiyor hiçbir ayrıcalığı yok gibi bakıyor. Kimse size destek vermiyor yanınızda olmuyor tam tersi size tekmeyi vurup yerinize geçmeye çalışıyor işinize köstek oluyor. Bu gidişle uzun yıllar bu şekilde olacak gibi hadi hayırlısı.

Önümüzdeki günlerde müzik adına en çok yapmak istediğiniz şey nedir ?

Çok yakında yapmayı planladığım birkaç projelerim var. Tabi bunların içinde elektro müziğin daha ön planda tutulduğu işler diyebilirim.

Türkiye’de elektronik müziğin ilerleyişini nasıl görüyorsunuz?

Şuan yerinde sayıyor diyebilirim. Çünkü herkes standart klasik ve alışmış işlerin ve müziklerin dışına çıkmıyor. Devir değişiyor genç nesil EDM e biraz daha ilgili. Biz DJ’ler olarak biraz daha bu tarza yaklaşırsak biraz daha ilerleyişini sağlayabiliriz.

Hangi Menajer ve yapımcı ile çalışmayı düşünüyorsunuz ?

Bu zamana kadar bir menejer ve yapımcı ile çalışmadım. Bu sıralar gözümden kaçmayan Batu production müzik yapım ve menejerlik Furkan Bedir yada Kral Organizasyon Faruk Orgun diyebilirim.