Ünlü Cinayet Yazarı Ann Rule öldü !

30611430

Ünlü Cinayet Yazarı Ann Rule öldü !

Ünlü yazarın kızı Leslie Rule, annesinin kalp yetmezliği sebebiyle iyileştirme gördüğü Seattle şehrindeki Highline Tıp Merkezi’nde vefaat ettiğini söyledi .

Michigan şehrinde 22 Ekim 1931’de dünyaya merhaba diyen Rule, Washington Üniversitesi’nde etkin yazarlık, psikoloji ve krimonoloji eğitimleri gördü.

Mezuniyetin ardından Seattle Emniyet Müdürlüğü’nde iş başı yapan Rule, yazarlık kariyerine 1969’da “True Detective” mecmuasında genellikle seri katillerle alakalı makaleler yazarak başladı.

Rule, 1980’de yayımladığı “The Stranger Beside Me” adındaki ilk kitabında bir zamanlar intiharları önlemek için kurulan çağrı merkezinde beraber çalıştığı seri katil Ted Bundy’nin hayatını dile getirdi . 1974 ve 1978 seneleri aralığında 30’dan çok genç kadını öldüren Bundy, 1989’da elektrikli sandalyede idam edilmişti.

Cinayetlerin aydınlatılması ve gün yüzüne çıkarılması için Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileriyle de işbirliği içerisinde bulunan Rule, 1980’lerde Seattle’da 48 kadını öldüren ve “Yeşil Nehir Katili” olarak bilinen Gary Ridgway’in yakalanması konusunda büyük çaba sarf edip yardımcı olmuştu . Rule, Ridgway’in işlediği cinayetleri “Green River, Russing Red” isimli kitabında kaleme almıştı.

Rule, satış rekorları kıran “Practice to Deceive “, “Dead by Sunset “, “Every Breath You Take” ve “Everything She Ever Wanted” da dahil olmak üzere 30’dan fazla kitaba imza attı .