Başarılı Dj Yusuf Mutlu ile Keyifli Röportaj !

yusufYusuf MUTLU Kimdir ? Müziğe Ne zaman başladı ?

Merhabaler bana zaman ayırdığunız için öncelikle teşekkür ederim . 15 Kasım 1989 Sofya doğumlu ve 1990 yılından bu yan Türkiye’de yaşamaktayım. Müzik ile ufak yaşta tanıştım ve birden tutkunluk haline geldi. Kendimi bildiğimden beri müzik ile iç içeyim.

DJ’lik yapmaya nasıl ve ne zaman başladınız ?

16 yaşlarımda DJ müziklerini dinlemeye ve sürekli takip etmeye başladım, ilk olarak elektronik müzik türleri ile tanıştım. O zamanların en iyi DJ ve Produktörlerin müzikleri dinleyerek acaba bende yapabilirmiyim duygusu oluştu, internetten indirdiğim demo bir müzik programı ile i 2007 yılında prodüksüyon denemeleri yaparak müzik üretmeye başlayarak i DJ liğe ilk adımı atmış bulundum. Daha sonra oturduğum şehirde DJ olan bir abimin yardımı ile 2008 yılında ilk sahnemi aldım ve bende daha çok istek ve tutku yarattı. O günden sonra DJ olmaya ve daha başarılı olmak için kendimi her konuda geliştirmeye başladım ve hayatıma böyle devam ediyorum.

2014 senesi sizin açınızdan nasıl geçti ?

Benim için 2014 yılı çok güzel ve daha çok şey öğrenerek kendimi geliştirmek ile geçti. Bu yıl içerisinde yaptığım elektronik müzik prodüksiyonları ile daha başarılı olduğuma inandım ve kendimi tamamen elektronik müziğe adadım.

Dünya çapında kendinize örnek aldığımız dj varmı hangi özelliğinden dolayı ?

Dünya çapında örnek aldığım bir çok isim var tek tek yazmak biraz uzun sürer 🙂 . Takip ettiğim dinlediğim o kadar çok başarılı DJ varki her birinin ayrı bir özelliği ve başarısı var. Bunlardan örnek alarak aldığım özellikleri kendi müziğime yansıtıyorum.

Ülkemizde iyi dj ve produktorlerde yok değil. Fakat uluslar arası alanlarda sizleri fazla göremiyoruz nedeni sizce nedir ?

Uluslar arası alanda görünmek için dünya çapında gelişen ve sürekli değişen müzik tarzına ayak uydurmak ve çok iyi takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra medya, reklam çalışması ve bu kitleye hitap edecek çalışmalara imza atmak gerektiği kanağatindeyim.

Önümüzdeki günlerde müzik adına en çok yapmak istediğiniz şey nedir ?

Sadece bulunduğum üleye değilde dünya çapında ses getirebilecek çalışmalar yaparak iyi başarılara imza atmak ve dünya müzik tarzına iyi bir yerden giriş yapmak için çalışmalarıma ve kendimi geliştirerek adımdan sıkça söz ettirmek.